Interieur inspiratie blog - boeketterie de Anemoon Emst - urban jungle - botanisch interieur

Winkelstyling Boeketterie de Anemoon

Het uitgangspunt was het creëren van een hele nieuwe look, maar wel met het behoud van de huidige producten en wandplanken. Een paar weken geleden kreeg ik een appje van Melinda Scholten met de vraag of ik het zag zitten haar winkel, Boeketterie de Anemoon, op deze manier helemaal opnieuw te stylen.

Tsja, daar vroeg ze me wat! Want hoewel ik natuurlijk ervaring heb met interieurstyling, is etaleren toch best wel een andere tak van sport. Je moet rekening houden met de voorraad, bloemen en planten mogen niet te dicht bij de verwarming komen te staan en in dit geval moest niet alleen de urban jungle stijl, maar ook de landelijke/brocante woonstijl terug komen in de winkel. Een flinke uitdaging, die ik met alle plezier ben aan gegaan :) Dit is het resultaat!

Interieur inspiratie blog - urban jungle - botanisch interieur - Boeketterie de Anemoon Emst

Interieur inspiratie blog - urban jungle - botanisch interieur - Boeketterie de Anemoon Emst

Interieur inspiratie blog - urban jungle - botanisch interieur - Boeketterie de Anemoon Emst

Interieur inspiratie blog - boeketterie de Anemoon Emst - urban jungle - botanisch interieur

Om alle stijlen met elkaar te kunnen combineren heb ik goed nagedacht over het kleurgebruik. Kleur kan er namelijk voor zorgen dat niet matchende producten, toch een matchend geheel kunnen worden. Toen ik hoorde dat Melinda de planten rechts achterin de winkel wilde hebben, ben ik vanuit dat punt gaan werken. De kleur was al snel gekozen (camouflage green van Flexa) en met Pinterest ernaast, was er ook een mooie bestemming voor de pallets gevonden. Na de groene nis rechts achterin heb ik naar voren gewerkt. De groene hoek loopt over in een witte wand met houten planken. Om de hele rechterzijde een geheel te laten zijn heb ik gebruik gemaakt van oude groene kozijnen op de vensterbank en een groen krukje met rotan.

Interieur inspiratie blog - urban jungle - botanisch interieur - Boeketterie de Anemoon Emst

Zoals je ziet heb ik bij de witte wand al een beetje meer gebruik gemaakt van kopertinten en hout. Op deze manier heb ik ervoor gezorgd dat de etalage een mooi vervolg is op de witte muur met wandplanken.

Na de etalage volgt links achterin het landelijke/brocante gedeelte. En helemaal achterin de winkel hebben we nog een paar nissen in een prachtige groen/blauwe kleur geschilderd. Kijk eens hoe tof dit, door de terracotta potten, weer aansluit bij het 'beginpunt'! :)

Zo zie je maar dat, als je dat wilt, een heleboel verschillende stijlen prima bij elkaar kunnen passen. Gewoon even goed nadenken voor je gaat beginnen ;)

Liefs Ellen