IJzeren dienblad - houten boter vaas - kandelaar acaciahout - dinerkaars - waxinelichtje - stompkaars - houten dienblad

Knus in huis

Wow! Wat is het weer de afgelopen weken ineens omgeslagen. Van regelmatig de zon, naar ineens heel veel regen. Stiekem vind ik dat helemaal niet zo erg, want inmiddels staat onze benedenverdieping weer gezellig vol met kaarsen en kandelaars en kan ik de houtkachel zo nu en dan weer aansteken. Waar ik momenteel het meest blij van word is de compositie die ik nu eindelijk eens op de keukentafel heb weten te maken.

IJzeren dienblad - berenklauw - dinerkaars - kandelaar acaciahout - houten dienblad - houten vaas - stompkaars

Mijn geliefde houten vazen met de berenklauw stonden al op tafel, maar ik miste wat warmte en had behoefte aan kaarsen. Met dat idee ben ik ons magazijn ingedoken. Op zoek naar producten, bij voorkeur kandelaars, die qua houtsoort en kleur bij elkaar passen. Op deze manier verzamel ik altijd een krat vol met allerlei items die ik mooi vind en zou kunnen gebruiken bij het stylen. Vervolgens heb ik de hele tafel leeg gehaald (tip: altijd doen als je een nieuwe compositie neer wilt zetten) en ben ik begonnen met stylen.

IJzeren dienblad - kandelaar acacia - dinerkaars - houten vaas - waxinelichtje - houten dienblad

IJzeren dienblad - waxinelichtje - dinerkaars - houten vaas - kandelaar - houten dienblad - stompkaars

Het best kun je altijd beginnen met de grootste producten. In dit geval heb ik dus eerst het ijzeren dienblad en de grote houten botervazen met berenklauw neergezet. De kleine vaas voor de grote vaas en een beetje meer naar de zijkant. De graanverdeler kandelaar is het laagst dus die heb ik vooraan gezet, samen met de waxinelichthouder pollepel.

In eerste instantie was ik van plan om alles zo te laten, maar ik miste nog een 'etage' in de zogenaamde driehoek. Daarom heb ik ervoor gekozen om de acacia houten kandelaars te gebruiken in combinatie met de houten decoratieplank. De plank matcht qua hout met de vazen en graanverdeler kandelaar en het acaciahout qua kleur met de tafel. Kaarsen aan en genieten maar!

IJzeren dienblad - dinerkaars - kandelaar acaciahout - houten dienblad - stompkaars - houten vaas

Wil jij nou ook zo'n fijn setje kaarsen en kandelaars thuis hebben? Neem even een kijkje bij onze sfeerpakketten. Deze hebben we speciaal voor dit najaar bij elkaar gezocht en leveren ook nog eens een mooie korting op :)

Liefs Ellen