Van kantoor naar droomwerkplek Knap Goed, vintage, industrieel, natuurlijk materiaal, urban jungle, scandinavisch interieur

Van kantoor naar droomwerkplek

Als je Knap Goed op social media volgt, dan heb je de afgelopen weken ongetwijfeld voorbij zien komen dat we ons kantoor verhuisd hebben. Inmiddels is deze superleuke klus geklaard en ben ik er niet meer weg te slaan. Zelfs in het weekend loop ik af en toe even stiekem naar binnen. Gewoon om te genieten van het mooie resultaat, mijn droom werkplek!

Maar hoe pak je nu zoiets aan en waar moet je beginnen? In dit blog zal ik je er alles over vertellen zodat ook jij eenvoudig jouw droom werkplek kunt realiseren :-)

Van kantoor naar droomwerkplek Knap Goed, vintage, industrieel, natuurlijk materiaal, urban jungle, scandinavisch interieur

Stap 1. maak een moodboard
Als eerst ben ik begonnen met het maken van een moodboard. Ik heb veel op Pinterest gespeurd naar mooie interieurs en werkplekken, maar ook in magazines heb ik de nodige inspiratie opgedaan. Als je al die mooie plaatjes naast elkaar legt, dan zie je vrij snel dat een bepaalde stijl de boventoon voert. Voor mij komt dit vooral neer op veel groen (urban jungle), het gebruik van vintage en een Scandinavisch interieur wat betreft vormgebruik. Daarnaast houd ik enorm van producten die van natuurlijke materialen gemaakt zijn en er al een beetje doorleefd uit zien. De basis voor jouw droom werkplek ontstaat dus al door het maken van een moodboard.

Stap 2. lijstjes maken 
Ben je tevreden met je moodboard? Dan kun je twee lijstjes gaan maken. Een met alle praktische items die je in je kantoor nodig hebt (een laptop, printer, je nietmachine etc) en een lijstje waarop je alle producten schrijft die je al hebt en die je opnieuw wilt gaan gebruiken. Let op! Deze producten moeten natuurlijk wel binnen de stijl van je moodboard passen.

Zelf heb ik bijna alles uit mijn oude kantoor gewoon weer gebruikt voor mijn nieuwe droom werkplek. Je herkent bijvoorbeeld vast het bureau en de bureaustoel. Daarnaast heb ik ook wat items toegevoegd die ik nog op zolder had liggen. Dat is bijvoorbeeld de grote letterbak. Die heb ik geverfd met Flexa Camouflage Green zodat deze goed binnen mijn gekozen styling past.

Van kantoor naar droomwerkplek Knap Goed, vintage, industrieel, natuurlijk materiaal, urban jungle, scandinavisch interieur

Stap 3. maak een plattegrond en teken die in
Als je weet welke items je terug wilt laten komen, maak je een plattegrond van de ruimte. Je tekent er de deur (en hoe deze open gaat), de ramen en de afmetingen in. Daarna bepaal je waar je je bureau wilt hebben en teken je ook alle andere items van je lijstjes in de plattegrond. Je kunt het best bij de grootste producten beginnen. Dit hoeft niet heel nauwkeurig, maar het geeft je wel al gelijk een beeld van hoe jouw droom werkplek er uit komt te zien en je kunt op deze manier lekker een beetje brainstormen over de indeling.

Een van mijn grootste eisen was een 'mini etalage'. Ik vind het superleuk om mensen te inspireren en wilde heel graag de mogelijkheid hebben om een volledige compositie neer te zetten. Ik heb op mijn plattegrond dus een volledige wand vrij gelaten, zodat ik daar etalages kan maken en die regelmatig wisselen.

Van kantoor naar droomwerkplek Knap Goed, vintage, industrieel, natuurlijk materiaal, urban jungle, scandinavisch interieur

Stap 4. stylen maar
Heb je je plattegrond helemaal voor elkaar? Dan kun je aan de leukste klus beginnen! :-) Haal je kantoor ruimte leeg en begin helemaal opnieuw met het stylen. Als je een muur of plafond een kleur wilt geven kun je dat het best als eerst doen. Zet er daarna je bureau in en je kunt de mooiste composities gaan maken met de overige producten die je zelf op je plattegrond en lijstjes al hebt bedacht. Vaak zie je heel snel of er nog iets mist of dat je juist beter ergens iets weg kunt halen. Denk er bij het maken van een compositie goed aan dat je compositie in een denkbeeldige driehoek staat. Realiseer je van tevoren ook dat je veel producten hebt (als een schaar, perforator, documenten etc) die niet heel mooi staan in het geheel. Deze kun je bijvoorbeeld mooi wegwerken in een grote mand, of achter iets neerzetten.

Ben je helemaal tevreden? Dan kunnen de hanglampen en wanddecoraties worden bevestigd. Het best kun je even iemand vragen of die, voor je een gat boort, de lamp of wand decoratie op de plek houdt waar je die bedacht hebt. Zie je gelijk of het werkt of niet ;-) En dan... Genieten maar!

Van kantoor naar droomwerkplek Knap Goed, vintage, industrieel, natuurlijk materiaal, urban jungle, scandinavisch interieur

Veel plezier met het realiseren van jouw droom werkplek!

Liefs Ellen