Haal de lente in je huis

Pastel Pasen

Een gezellig paasgevoel maar dan zonder eieren, konijntjes en andere typische paasfrutsels in je huis. Het kan wel degelijk al doen de meeste reclames je anders geloven. Voor mij zit dat paasgevoel 'm namelijk niet zozeer in alle paasgerichte woonaccessoires, maar zit het puur in de kleuren en het soort woonartikelen die je in je interieur gebruikt. Als ik aan Pasen denk, dan denk ik natuurlijk aan het voorjaar. Het seizoen waarbij kleur weer mag en we regelmatig naar buiten gaan om het zonnetje op te zoeken. Persoonlijk houd ik voornamelijk van groentinten, maar gek genoeg vind ik rond deze tijd van het jaar pastelroze en pastelblauw ook ineens een hele mooie kleur. Tip 1 is dan ook: gebruik pastelkleuren in je interieur. Hoogste tijd om eens een paar kleurrijke plaatjes te schieten en je te inspireren voor dit paasweekend.

Paasdecoratie voor woonkamer

Als eerst maakte ik deze foto. Hoewel de vintage leren spaarpot wat robuust is en weinig met Pasen te maken heeft, vind ik het hele plaatje toch bij Pasen passen. Niet alleen vanwege de pastelroze kleur van de bloemen, maar ook door de bloemen zelf. En dat brengt me gelijk bij tip 2: maak je huis meer Pasen met bloemen. De zogenaamde katjes zijn wat meer gebruikelijk, maar kijk eens hoe leuk een gekleurde bloem kan zijn! In een vaas in de woonkamer, aan de muur of gewoon mooi gedecoreerd op een dienblad.

Unieke vaas voor in woonkamer of overkapping

De laatste tip die ik met je wil delen gaat over kaarsen en kandelaars. Ook al zijn we meer buiten, toch blijven ze een mooie aanvulling in je interieur. Helemaal als de grote meubels een wat neutrale kleur hebben. Als je kleur in je woonaccessoires aanbrengt dan voelt het al helemaal anders. Echt Pasen :-)

Fijn paasweekend!

Ellen

PS. Nog meer inspiratie om de lente in je huis te halen vind je op ons Pinterestaccount