Kerstboom Knap Goed

Natuurlijke kerstboom

Net als altijd, was ook dit jaar de kerstboom weer een punt van discussie bij ons thuis. Willen we er wel of niet een? En wordt het dan de twintig jaar oude gekregen kunstkerstboom of gaan we toch maar weer voor een echte? Ik vind het lastig. Want even heel eerlijk: een kunstkerstboom vind ik persoonlijk niet echt mooi en hij ruikt niet zo lekker als de natuurlijke variant. Maar, een kunstkerstboom gaat weer langer mee en is dus lekker duurzaam (al is de productie ervan dit waarschijnlijk niet, maar dat terzijde). Goed. Je begrijpt het vast al. Als ik de beslissing had moeten nemen, dan was ik er na kerst nog niet uit. Vriendlief stak daar dus een stokje voor. Dinsdagavond deelde hij doodleuk tijdens het eten mee dat we die avond maar eens op zoek moesten gaan naar een kerstboom. Het liefst met kluit.

Zo gezegd zo gedaan. Vol goede moed gingen we naar de plaatselijke kerstboomverkoper om een mooi exemplaar uit te zoeken. Veel te laat natuurlijk, maar gelukkig wisten we nog een lekkere stevige Nordmann op de kop te tikken. Een beetje scheef en wat kale plekken hier en daar, maar wel weinig naalduitval dus hartstikke handig vonden wij. Eenmaal bij de auto aangekomen bleek de boom toch iets groter dan gedacht. Gelukkig kon het dak open ;-)

Kerstboom Knap Goed

Eenmaal thuis gekomen besloten we dat de boom dit jaar maar eens zonder ballen door het leven moet. Van een natuurlijke uitstraling houden we het meest, dus we versierden 'm met houten en stenen hangers en de koetouwen van Boer Henk. De kluit van de boom beschermen we door er jute omheen te wikkelen en ook de decoratie naast de boom is zo natuurlijk mogelijk. Na wat heen en weer geschuif staat er uiteindelijk een gerecyclede lantaarn, een kandelaar van hout en een mandje van natuurlijk latex met een Amaryllis er in. Ook het haardhout heeft een eigen plekje gekregen.

Kerstboom Knap Goed

Kerstdecoratie Knap Goed

En? Wat vinden jullie van het resultaat? Ik ben benieuwd :-)

Fijne zondag! Liefs Ellen

PS. Wist je dat je ook een kerstboom kunt adopteren? Lees er meer over