Vaas natuurlijk latex

OOhh wat mooi!

Oohh wat zijn ze mooi! De manden en vazen van natuurlijk latex vinden we prachtig en delen we daarom regelmatig met je via onze social media kanalen. Maar wat is natuurlijk latex nu precies en door wie worden de producten eigenlijk gemaakt?

Mand zandstof L

Om te beginnen combineert Oohh Collection Deens design altijd met het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Het natuurlijk latex waar onze vazen en manden van gemaakt worden is afkomstig uit rubberbomen op het platteland van Sri Lanka. Daar werken moeders die van Oohh Collection een fairtrade beloning krijgen en worden opgeleid om ontwerpen om te vormen tot deze mooie handgemaakte producten. Op deze manier krijgen de moeders een kans om financieel bij te dragen en hun kind te kunnen verzorgen.

Manden zandstof zwart

De ruwe structuur op de producten komt door het zaagsel dat er aan de buitenkant tegen aan is geplakt. Zaagsel dat normaal gesproken zou worden weggegooid, maar nu dus een mooie bestemming heeft. En doordat de manden en vazen waterdicht zijn, kunnen ze zowel binnen als buiten worden gebruikt. Als plantenbak, pennenbak, flessenkoeler, zeepbakje en ga zo maar door :-)

Manden natuurlijk latex Hasrets kitchen

Fijne zondag!

Ellen

PS. De onderste foto is gemaakt door @hasrets_kitchen (Instagram)