Boer Henk

Op bezoek bij boer Henk

Boer Henk en zijn vrouw In een klein plaatsje op de Veluwe woont (ex-)boer Henk. Omdat hij het zonde vindt dat de hooibaaltouwen normaal gesproken worden weggegooid, is hij ze gaan recyclen en maakt hij er koetouwen van. In zijn keuken knoopt boer Henk de uiteinden van de hooibaaltouwen aan elkaar tot een heel lang touw. Heeft hij een paar emmers vol, dan gaat hij met zijn vrouw naar de schuur om de koetouwen met een zelfgemaakte machine met de hand in elkaar te draaien. “Op deze manier ontlast ik het milieu en kom ik de tijd mooi door”, vertelt boer Henk als ik op bezoek ben.

Deze koetouwen zijn perfect als decoratie, maar wist je dat ze ook heel functioneel zijn? Je kunt er bijvoorbeeld een houten hart mee aan elkaar maken.

Koetouw sisalKoetouw sisal

Ga naar koetouwen in shop